Winkeldieven hebben vrij spel

De politie onderneemt veel te weinig actie om winkeldiefstal de kop in te drukken. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Nederlandse politiekorpsen gaan bijna nooit onmiddellijk over tot actie om winkeldieven in de kraag te vatten. Van één regio is zelfs bekend dat er pas wordt ingegrepen als de schade hoger is dan 25 duizend euro.

“Zolang een winkeldief niet op heterdaad wordt betrapt, heeft hij weinig te vrezen”, zo meldt Detailhandel Nederland vanochtend in De Telegraaf na een inventarisatie van klachten over politieoptreden die bij de belangenvereniging binnenkwamen.

Het komt volgens adjunct-directeur Sander van Golberdinge nog steeds voor dat aangifte wordt geweigerd, er nauwelijks onderzoek wordt gedaan en een zaak wordt geseponeerd. “Hierdoor ontloopt een winkelcrimineel zijn straf. Dat terwijl de ondernemer met de financiële en psychische schade achterblijft.”

De Tweede Kamer-fractie van VVD en CDA zijn verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek. “Dit moet opgepakt worden door de politie, het kan niet zo zijn dat hier geen prioriteit aan wordt gegeven.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!