Sabon: overname moederbedrijf stroef proces

De Nederlandse winkelketen in verzorgingsproducten Sabon wil het internationale moederbedrijf overnemen. Dat proces verloopt echter moeizamer dan topman Bob Ultee had verwacht. Niettemin heeft hij er vertrouwen in dat de overname binnenkort alsnog tot stand komt.

De beoogde overname werd afgelopen zomer aangekondigd. Deze had nog in 2010 afgerond moeten zijn. Voorts zou de retailer in het eerste kwartaal van dit jaar een beursgang naar Alternext Amsterdam moeten maken. Van beide voornemens is vooralsnog niets terecht gekomen.

Ultee ontkent dat de overname nu op losse schroeven staat. Hij stelt tegenover de Financiële Telegraaf dat ‘er sprake is van een zeer complexe situatie met meerdere eigenaren en intellectuele eigendomsrechten’. “Dat hebben wij onderschat, want eerder dachten wij dat het tegen deze tijd allang rond zou zijn.”

De topman hoopt de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven. “Nu wachten wij op jaarcijfers vanuit de VS, Japan en Israël, omdat wij precies willen weten wat we kopen."

De overname van het moederbedrijf zou de Nederlandse licentiehouder in staat stellen sneller te schakelen. “Ik kan nu maar vier keer per jaar mijn producten bestellen en moet ver vooruit betalen. Als ik de fabriek zelf in beheer heb, kan ik de winkels efficiënter aansturen”, zei Ultee eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!