Smartphone steeds slimmer en populairder

De tijd dat consumenten simpelweg met hun mobiele telefoon belden lijkt voorbij. Smartphones worden steeds multifunctioneler en zullen naar alle waarschijnlijkheid de ‘gewone’ mobiele telefoon overnemen. Het Zweedse Ericsson verwacht dat er over vijf jaar wereldwijd vijf miljard mobiele breedbandabonnementen zijn en dat de dataconsumptie in 2015 jaar eerder al 25 keer zo hoog is als in 2011, vooral dankzij populariteit van video.

Ook in Nederland neemt het aantal mobiele internetters fors toe. Uit cijfers van MarketResponse blijkt in 2010 dat het aantal gebruikers met 0,7 miljoen toenam tot een totaal van 2,2 miljoen. In datzelfde jaar werden er in Nederland volgens Gfk zo'n ruim twee miljoen smartphones verkocht.

Het aantal tablets en e-readers dat in 2010 over de toonbank ging kwam uit op 350 duizend. Een mobiel apparaat dat steeds populairder wordt: Sinds Apple de iPad heeft gelanceerd zijn verschillende fabrikanten al met een variant op de markt gekomen. Merken als Research in Motion, Motorola, Lenovo, HP, HTC en Samsung introduceerden allemaal een tablet of kondigen een model aan voor de nabije toekomst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!