C1000 wint rechtszaak van Ahold

Supermarktketen C1000 heeft een rechtszaak van Ahold gewonnen. De concurrent van Ahold-dochter Albert Heijn hoeft daardoor geen boete te betalen en tevens geen winkels te verkopen aan Ahold.

De zaak gaat over een geschil dat stamt uit 2008 toen Ahold zijn belang van 73,2 procent in Schuitema, moedermaatschappij van C1000, verkocht aan investeringsmaatschappij CVC. In het contract werd toen de bepaling opgenomen dat, als Schuitema voor 22 april 2011 zou worden overgenomen, een ander bedrijf over zou nemen of zou fuseren, Ahold het recht zou hebben om 36 C1000 supermarkten van Schuitema te kopen en het recht over strategische besluiten zou krijgen, aldus De Telegraaf.

In 2009 kocht Jumbo 305 supermarkten van Super de Boer en verkocht er gelijk tachtig aan C1000. Ahold meende dat er sprake was van een strategisch besluit en daarom recht te hebben om 36 winkels van C1000 over te nemen. Daar was Schuitema het niet mee eens, waarop lange onderhandelingen volgden en uiteindelijk een gang naar de rechten.

Ahold heeft drie maanden de tijd om te beslissen of het in beroep gaat tegen de uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!