Leegloop bij Natuurwinkel

De Natuurwinkel-formule dreigt volledig leeg te lopen. Veertig van de 55 franchisenemers stappen over naar Ekoplaza. Door de uittocht telt de formule nog 24 winkels. Niettemin verlaten mogelijk op korte termijn nog  tien winkeliers de Natuurwinkel. Directeur Erik Does van Udea, eigenaar van Ekoplaza, bevestigde dit gisteren in krant Trouw.

De franchisenemers liggen al lange tijd overhoop met groothandel Natudis, eigenaar van Natuurwinkel. Natudis zou volgens de franchisenemers te hoge marges rekenen en bovendien gebrekkig communiceren. “Wij werden amper nog gehoord en erbij betrokken. Het is toch de bedoeling dat je samen de sector opbouwt en ontwikkelt”, aldus een van de betrokkenen in Trouw.

Directeur Jeremy Deacon van Natudis ontkent dat zijn bedrijf niet zou communiceren. “Wij overleggen continu met onze ondernemers. De meesten zijn ook tevreden. Wessanen is zeer gefocust op de biologische sector en zal blijven investeren in de winkelketen.”

Natudis is sinds vijf jaar eigendom van het beursgenoteerde Wessanen. Het vertrek van de winkeliers wijt Deacon volledig aan Ekoplaza. “Dat is een concurrent. Die heeft hier belang bij.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!