Sperwer boekt minder nettowinst

De Sperwer Groep heeft in 2010 zijn nettowinst zien dalen van 8,6 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro. De organisatie achter de PLUS-supermarkten maakte dinsdag de jaarresultaten bekend.

De winstdaling wordt voornamelijk veroorzaakt door extra lasten voor ondersteuning van bij de Sperwer Groep aangesloten leden. Ook nam de groep enkele incidentele lasten met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe vestigingspunten.

De omzet van Sperwer klom wel.De consumentenomzet van de 269 PLUS-winkels steeg vorig jaar met 1,9 procent tot 1,91 miljard euro. De netto-omzet van de Sperwer Groep kwam 2,3 procent hoger uit op 1,48 miljard euro.
Vanaf het tweede kwartaal ontwikkelde de consumentenomzet zich volgens Sperwer zeer positief vooral onder invloed van een aantal succesvolle campagnes zoals de actie met de WK-juichbandjes.

De directie van PLUS doet geen uitspraken over de resultaten voor het lopende jaar. Het moeizame economische klimaat zal ook dit jaar aanhouden, verwacht Sperwer. In elk geval zijn dit jaar minder lasten voorzien voor ondersteuning van aangesloten winkels. De uitrol van een nieuwe winkelformule zal dit jaar een belangrijk aandachtspunt zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!