Super de Boer teruggefloten door rechter

Supermarktconcern Super de Boer heeft beleggers te laat inzicht gegeven in het overnamebod van concurrent Jumbo. Tot die uitspraak kwam de rechtbank in Utrecht woensdag.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) spande een zaak tegen het concern aan nadat bleek dat Super de Boer het overnamebod van Jumbo op 18 september 2009 bekend had gemaakt, maar al twee weken daarvoor door Jumbo was benaderd.

Beleggers die in de periode van 11 tot en met 17 september 2009 hun aandelen verkochten, terwijl ze niet op de hoogte waren van de mogelijke overname, krijgen een schadevergoeding. Super de Boer had het bod volgens de rechter voor opening van de beurshandel op 11 september openbaar moeten maken. Op de voorgaande dag zou er namelijk ‘abnormaal’ veel in het aandeel zij gehandeld. Het concern had daarom moeten inzien dat de informatie over het bod niet langer vertrouwelijk was.

De VEB hoopt op korte termijn een schikking te kunnen treffen met Super de Boer en Jumbo door de afwikkeling van de schade collectief te regelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!