Winkeldieven aangepakt met lik-op-stuk-beleid

Vanaf vandaag worden winkeldieven niet alleen strafrechtelijk vervolgd, maar ook direct in de eigen portemonnee geraakt. Binnen de regeling 'Afrekenen met winkeldieven' van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) gaat incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn bij hen een schadevergoeding van minimaal 151 euro per geval incasseren.

Los van de financiële schade zijn retailers bij diefstal ook veel tijd kwijt aan het aanhouden en aangeven van winkeldieven. Met als gevolg dat zij het verhalen van de schade vaak maar laten zitten. Om hen daarin te ondersteunen, is er nu een nieuwe regeling ontwikkeld die leidt tot een rechtstreekse vergoeding van de indirecte, en mogelijk ook de directe, schade. Omdat de deelnemende winkeliers worden voorzien van posters en stickers op de winkelruiten, zou de regeling ook preventief werken.

Flanderijn is door het Hoofdbedrijfschap aangezocht om de schadevergoeding te incasseren bij winkeldieven die niet uit zichzelf betalen. Michel van Leeuwen, directielid Flanderijn: “Wij werken landelijk en zijn volop actief voor het MKB, dus we weten wat er speelt. Er is vanuit de markt duidelijk vraag naar een lik-op-stuk-beleid ten aanzien van dit soort gedragingen, vanuit winkeliers- alsook consumentenzijde. En we zijn er dan ook van overtuigd dat een stevig incassotraject het fundament is onder zo’n beleid.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!