Albert Heijn helpt Wajongers aan het werk

Albert Heijn neemt in al haar filialen een Wajonger in dienst. De supermarktketen heeft nu 434 Wajongers in dienst en in de toekomst moeten dat er 650 worden. Dat zegt Peter Lindenbergh, vicepresident van de afdeling human resources expertise van Ahold Europe.

Een Wajonger is een personeelslid dat voor zijn achttiende vanwege een handicap arbeidsongeschikt is geraakt en een uitkering heeft volgens de wet Arbeidsongeschiktheid Jonggehandicapten. Volgens Lindenbergh krijgen de medewerkers niet alleen een jaarcontract uit idealisme, maar ook uit eigenbelang. “Veel van deze arbeidsongeschikte mensen willen graag werken. Wij hebben genoeg werk voor hen. Er is veel meer arbeidspotentieel en arbeidsreserve dan wij denken.”

Volgens Lindenbergh kunnen werkgevers hieruit putten in een krappe arbeidsmarkt. De vicepresident stelt dat het niet makkelijk is Wajongers aan te nemen. Instanties als UWV en gemeenten werken ‘langs elkaar heen’ en er zou sprake zijn van bureaucratie. “Bedrijven haken af als het ingewikkeld wordt. Het is ten slotte onze corebusiness om producten te verkopen, niet om Wajongers aan het werk te helpen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!