Concurrenten azen op Wehkamp

Online warenhuis Wehkamp staat in de belangstelling van concurrerende webwinkeliers. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van een bankier. Het biedingsbericht zou al in de maak zijn. Onder meer bol.com en Amazon.com worden genoemd als potentiële overnamekandidaten.

In tegenstelling tot wat RetailNews eerder meldde staat Wehkamp niet te koop noch is de webwinkel te koop gezet, aldus een ingewijde tegenover het Financieele Dagblad.

Wehkamp werd eind 2008 overgenomen door enkele investeerders, waaronder oud-topman Ad Scheepbouwer van KPN. Voorts hebben bestuursvoorzitter Paul Nijhof en de voormalige financiële topman Berend van de Maat belangen in de onderneming. De drie zijn verenigd in RFS Holland Holding. De rest is in handen van IK Investment Partners.

RFS Holland Holding stond afgelopen jaar op nummer één in de Twinkle 100, een omzetranglijst van Nederlandse webwinkeliers. Met Wehkamp.nl en create2fit.nl behaalde de holding een jaaromzet van 441 miljoen euro, berekende Twinkle Magazine.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!