Nederland telt al 600 ijssalons

Het aantal ijssalons in Nederland groeit gestaag. De teller zou nu op zo’n zeshonderd staan, aldus de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders.

Hoewel de gezamenlijke ijsomzet ook klimt, zijn er ook zorgen. Qua kwaliteit behoort het Nederlandse ijs tot de internationale top, maar wat betreft consumptie lopen we achter. De branche kan hier wat aan doen door het ijsseizoen te verlengen. In andere landen zijn ijssalons wel langer open, vaak zelfs het hele jaar.

Langere seizoenen stellen ijssalons ook in staat  vast personeel in dienst te neme. Uitbaters hoeen dan niet al het werk voor hun rekening te nemen. Het runnen van een ijssalon is in het seizoen namelijk zeven dagen in de week, twaalf uur per dag aan de bak. Veel salons gooien hun hele handel in de winter om.

De gezamenlijke ijsomzet ligt per jaar steeds hoger. Uit een rapport van het Hoofdbedrijfschap Ambachten blijkt dat de omzet in 2003 bleef steken op 56 miljoen euro, in 2009 was dat al opgelopen tot 80 miljoen euro. Per zaak komt het nu op 140 tot 150 duizend euro.

Ondertussen bestaan er ook echte Nederlandse ijssoorten zoals haringijs en dropijs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!