'Hans Textiel moet werknemers duidelijkheid geven'

Vakbond FNV Bondgenoten maakt zich ernstig zorgen over de enkele honderden werknemers van de circa tachtig overgebleven Hans Textiel-filialen. Sinds eigenaar Hans van Heelsbergen in februari van dit jaar aangaf te stoppen met zijn winkelketen worden deze mensen volgens FNV totaal aan hun lot overgelaten.

Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: “De situatie begint echt schrijnend te worden: personeel staat veelal alleen in de winkel, kan nergens terecht met vragen, koopavonden en -zondagen zijn geschrapt en de winkels worden al maanden niet meer bevoorraad. Maar het ergste vinden de werknemers dat ze volledig in het duister tasten over hun toekomst.”

In een brief aan Hans van Heelsbergen roept de bond hem op om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. “Niet weten of je morgen nog werk of inkomen hebt, dat is echt fnuikend”, aldus Suijker. “Werknemers vertellen dat deze onzekerheid over de toekomst bij hen en hun collega’s leidt tot ziekte, stress en burn-outs. Maar het bedrijf heeft geen arbodienst meer, dus zieke medewerkers kunnen nergens meer terecht.”

Begin februari kondigde Hans van Heelsbergen aan te stoppen met de Hans Textiel-keten. Van de in totaal 160 filialen is ongeveer de helft overgegaan naar andere winkelketens zoals Zeeman, TerStal en M&S Mode. Voor de honderd werknemers op het hoofdkantoor en het distributiecentrum is in februari al collectief ontslag aangevraagd. Momenteel zijn er nog circa tachtig filialen van Hans Textiel open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!