'SGP eigenlijk voorstander koopzondagen'

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf bepleitte als wetenschapper dat gemeenten mogen besluiten over koopzondagen. Dat stelt D66-kamerlid Boris van der Ham in zijn wetsvoorstel om de koopzondagen aan de gemeenten te laten. De SGP is juist mordicus tegen het wetsvoorstel van Van der Ham.

De D66-politicus gebruikt ter onderbouwing van zijn wetsvoorstel het wetenschappelijk stuk van Dijkgraaf, die tevens verbonden is aan de Erasmus Universiteit als hoogleraar empirische economie in de publieke sector.

In het stuk maakt Dijkgraaf een analyse van de besluitvorming van gemeenten rondom de koopzondagen. Hij schrijft in zijn conclusie dat vele redenen een rol spelen om de winkels op zondag open te gooien en dat het daarom de voorkeur heeft om te decentraliseren en de koopzondagen dus niet op nationaal niveau te regelen.

Volgens Van der Ham toont dit stuk aan dat de SGP'er eigenlijk voorstander is van het wetsvoorstel van D66 en GroenLinks. Dijkgraaf meent echter dat zijn stuk verkeerd wordt geciteerd. Volgens hem gaat het er om dat gemeenten binnen de marge van de landelijk vastgelegde maximum van twaalf koopzondagen zelf moeten beslissen of ze een koopzondag willen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!