Starbucks komt naar Nederlandse binnensteden

Amerikaanse koffieketen Starbucks opent vandaag voor het eerst haar deuren in een Nederlandse binnenstad. Het filiaal is gevestigd aan de Amsterdamse Leidsestraat. Volgens Europees directeur Rich Nelsen van Starbucks, moeten er binnen een jaar tien nieuwe winkels bijkomen. Deze kunnen zowel in steden als op stations komen. “En dat is pas het begin”, aldus Nelsen.

Nadat Starbucks in 2007 Nederland aandeed, stokte de uitbreiding van de keten als gevolgd van de economische crisis. “Nu hebben we specifieke plannen, overeenkomsten en het kapitaal'', zegt Nelsen. Bij de uitbreiding ligt de focus vooralsnog op de Randstad.

De tien nieuwe zaken moeten ruim tweehonderd banen opleveren. Nelsen verwacht niet dat zijn keten al te laat is met het verkopen in binnensteden, aangezien de concurrentie dit al langer doet. “Er is nog genoeg ruimte en gewoonlijk creëren we groei in een markt. Ook als daar anderen zitten”, stelt hij.

De keten zou via de winkels op het station de Nederlandse consumenten hebben leren kennen. “We passen ons een beetje aan. We veranderen niet de receptuur van de dranken, maar doen er wellicht een lokaal drankje bij en zeker appeltaart.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!