Google lanceert kortingssite

Google heeft onder de naam Google Offers een kortingssite gelanceerd. Dat schrijft Emerce online. De website is voorlopig alleen nog maar in de stad Portland te gebruikers, dat een half miljoen inwoners telt. Zij kunnen zich met hun e-mailadres inschrijven en bij winkels die aan het concept meedoen producten kopen tegen minstens vijftig procent van de prijs.

Hoeveel Google van iedere actie als commissie vangt, is niet bekend. Concurrent Groupon krijgt vijftig procent van de nieuw gerealiseerde omzet, branchenoot LivingSocial pakt veertig procent. Op de website blijkt dat twee grotere gebieden aan de oost- en westkust van Amerika binnenkort ook de Offers-dienst krijgen. In en rondom New York en San Francisco wonen zo'n tien miljoen mensen.

Tot december 2010 onderhandelde Google nog over de overname van Groupon, dat al een groot internationaal bereik heeft. Daar wilde het naar verluidt zes miljard dollar voor betalen. Die overname ging niet door. Met Google Offers bouwt het technologiebedrijf eerst op zijn thuismarkt stap voor stap een kortingsdienst op. Of het buitenland daarna volgt is niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!