Garnalenvissers in staking

Zo’n tachtig garnalenvissers leggen twee weken lang hun werk neer. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de lage prijzen die zij voor hun vangst krijgen.

Omdat er momenteel garnalen in overvloed zijn, daalde de prijs van 1,57 naar 1,29 euro per kilo. Volgens vissersvereniging Hulp in Nood was dat ‘de druppel die de emmer deed overlopen’. De prijs zou te laag zijn om van rond te komen. Omdat de vissers van de Nederlandse Mededingingsautoriteit geen afspraak mogen maken over de prijs ziet de vissersvereniging het somber in. “We kunnen op deze manier de vraag en het aanbod niet op elkaar afstemmen, zodat er voor alle partijen een fatsoenlijke prijs is.” Daarnaast zouden grote handelspartijen als Heiploeg en Klaas Puul de macht in handen hebben en zorgen dat het bedrag dat vissers krijgen laag blijft. “Terwijl de prijs in de winkel wel hetzelfde blijft”, aldus de vereniging.

Heiploeg maakt zich niet zo druk om de gevolgen van de staking. "Elke staking is uiteraard vervelend, maar als verwerkend bedrijf hebben we een strategische voorraad voor calamiteiten", laat de partij weten. "Maar we gaan ervan uit dat dit niet zolang gaat duren." De vissers hopen dat de staking ervoor zorgt dat staatsecretaris Bleker van landbouw het overleg tussen hen en de handelaren op gang brengt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!