Telecombedrijf speelt succesvol in op emotie consument

Amerikaanse telecomaanbieder Tel3 heeft, door in te spelen op de linker en rechter hersenhelft van consumenten, een conversiestijging van 136 procent geboekt. Dat meldt Twinklemagazine.nl.

Het telecombedrijf, dat zich vooral richt op de internationale beller, wilde zich van de concurrentie onderscheiden door een emotionele band met de consument aan te gaan. Zo is de content van de website gepersonaliseerd en gesegmenteerd. Mensen die via Google zoeken op ‘bellen Brazilië’ krijgen op de homepage bijvoorbeeld een Braziliaanse vlag, een Braziliaanse vrouw en de Portugese tekst ‘Olá!’ te zien.

De klant zou op die manier zijn eigen behoefte in een fractie van een seconde herkennen, wat de kans verhoogt op een aankoop. De afbeelding op de homepage zou de bezoekers namelijk visueel prikkelen, inspelen op emotie, de bezoeker positief verassen en zorgen voor herkenning.

Volgens Ester Toffoletto, research consultant bij Jungle Minds, werkt deze aanpak zo goed omdat er wordt ingespeeld op beide hersenhelften. De rechterhersenhelft zorgt voor snelle, emotionele en onbewuste keuzes, terwijl de linker hersenhelft de rationele beslissingen maakt. Tel3 wist met zijn content de emoties van de twijfelende internationale beller positief te beïnvloeden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!