Zara bekritiseerd in Chinese pers

De Spaanse modeketen Zara is door de Chinese media bekritiseerd vanwege de kwaliteit van haar producten. Het merk wordt beschuldigd van kleurgebreken en valse etikettenclaims. De Chinese consumentenbond bekeek in een laboratorium de kwaliteit en het gevaar van 57 broeken van verschillende Chinese én internationale modemerken, waarover de China Daily publiceerde

Zara stelt op het waslabel van een onderzochte broek dat deze uit 75 procent katoen, twintig procent wol en vijf procent tergal bestaat, terwijl het in werkelijkheid minder dan zeventig procent katoen was en iets meer dan tien procent wol.

Zara’s moederbedrijf Inditex laat tegenover China Daily weten dat alle Zara producten in lijn zijn met de Chinese gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Niettemin worden voortaan strengere eindcontroles uitgevoerd op de etiketten, aldus het modeconcern.

In totaal werden twintig stuks broeken, waarvan zes van internationale merken, hevig bekritiseerd. Zo werden in de testresultaten van een broek van het Chinese merk Jin'e formaldehyde aangetroffen. Een chemische stof, die de ogen, neus en keel irriteert en al sinds 2005 door de World Health Organisation gelabeld is als kankerverwekkend.

Ook merken als Hush Puppies, MCM, MCS (ex-Marlboro Classics) en G-Star scoorden onvoldoendes in de broekentest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!