Milieuregels probleem voor webshops

Het aanscherpen van de Europese milieuregels brengt webwinkels mogelijk in de problemen. De aangescherpte WEEE-regeling is voor hen lastig uit te voeren, omdat de regeling inhoudt dat consumenten kosteloos oude apparaten mogen retourneren. Deze afgedankte apparatuur belandt dan mogeijk bij de webwinkelier.

De nieuwe regeling gaat een stap verder dan de bekende verwijderingsbijdrage. Deze bijdrage hield in dat de consument bij aanschaf van een nieuw product het oude kan inleveren. De nieuwe regeling zorgt ervoor dat ook andere apparaten ingeleverd kunnen worden, ook wanneer deze niet gekocht zijn bij de winkelier zelf. Om al deze apparaten op te slaan moeten er inzamelpunten voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten opgezet worden.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) is niet gelukkig met de nieuwe EU-regels. Zij zijn bang dat de winkels afdankplaatsen worden voor elektronica. Voor webshops is de regeling dubbel zwaar, omdat zij met veel retouren zitten doordat mensen hun product online niet kunnen ervaren. Hier komt de afgedankte elektronica straks bovenop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!