Google Shopping live in Nederland

Google heeft dinsdag Google Shopping voor Nederlandse consumenten en winkeliers gelanceerd. Google Shopping heeft als doel om gebruikers eenvoudig en snel van algemene informatie te voorzien, waarbij het makkelijk is om producten en prijzen te vergelijken en een winkel te vinden waar het product te koop is. Winkeliers kunnen er hun producten mee onder de aandacht brengen van zoekende consumenten.

Google Shopping zorgt voor meer verkeer naar webwinkels en dit resulteert uiteindelijk in een hogere omzet voor ondernemers, stelt de zoekmachinegigant in een persbericht. De producten van webwinkels worden op Google Shopping weergegeven en zijn afhankelijk van hun relevantie mogelijk te zien in het gedeelte ‘Winkelresultaten’ op de pagina’s van Google.nl.

Met zijn nieuwe platform verwacht Google online winkelen voor consumenten te vergemakkelijken. Shoppers kunnen via de homepage van Google naar producten  zoeken en op het tabblad ‘Shopping’ in de linkerkolom klikken om alleen resultaten voor Google Shopping te laten weergeven. Deze mogelijkheid zal binnen enkele dagen voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Het opnemen van producten in Google Shopping is eenvoudig en gratis, steltGoogle. Via het Google Merchant Center kunnen ondernemers gegevens invoeren van de artikelen die zij via hun webwinkel aanbieden. De Consumentenbond werkt samen met Google Shopping en stelt haar recensies beschikbaar op de productpagina’s van Google Shopping.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!