Australian Homemade sluit dure locaties

Australian Homemade sluit zijn dure locaties in Amsterdam. De ijs- en chocoladeketen verkeert in een zware periode en zoekt naar goedkopere huisvesting, meldt Out-of-Home Shops.

De formule, die onlangs werd ingelijfd door de Bickery Food Group, heeft last van hoge huren, betalingsachterstanden van franchisenemers en heeft te maken met toenemende concurrentie door het snel groeiende aantal ambachtelijke ijssalons in ons land.

Het filiaal in de Amsterdamse Leidsestraat maakte in maart al plaats voor Starbucks en een andere vestiging sloot zijn deuren. Ook de vestiging op het Spui zal sluiten. De A-1 locaties zijn te duur, daarom heroriënteert de keten zich, stelt directeur Marcel Gerritsen. Minder dure locaties zijn een goed alternatief, vanwege de naamsbekendheid.

Voorts wordt de franchiseconstructie aangepast. Eerder richtte de keten een locatie in en verhuurde die vervolgens aan een franchisenemer. Nu willen de keten zaken doen met ondernemers die al een pand hebben en een filiaal willen beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!