Supergroup: 71 procent meer omzet

De Britse moderetailer Supergroup heeft het afgelopen boekjaar 2010/2011 uitstekend afgesloten met een omzetgroei van 71 procent. De omzet kwam daarmee uit op 238 miljoen pond (271 miljoen euro), blijkt voorlopige resultaten die donderdag zijn gepubliceerd.

Niettemin presteerde de onderneming het vierde kwartaal van het boekjaar beneden de verwachting. Dat ondervond Supergroup met een koersdaling, waardoor de aandelenprijs daalde met 19,9 procent naar 12,61 pond (14,41 euro).

Directeur Julian Dunkerton geeft toe dat het bedrijf in het vierde kwartaal, dat afliep op 1 mei, verrast werd door mooi weer. "We hadden veel te veel hoodies en jassen en te weinig flip-flops en shorts, waardoor de omzet iets is gestagneerd."

De retailomzet klom in het vierde kwartaal met 39 procent naar 32 miljoen pond (36,5 miljoen euro) tegen 23 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar. De totaalomzet steeg met 61 procent naar 66 miljoen pond. Dat groeipercentage steekt wat mager af tegen de plus van 89,3 procent die in het derde kwartaal werd geboekt.

De retailomzet voor het gehele jaar is met 71 procent gestegen naar 147 miljoen pond (167,9 miljoen euro). De groothandelsomzet steeg met eenzelfde percentage naar 91 miljoen pond (104 miljoen euro) tegen 53 miljoen pond het jaar ervoor. Het bedrijf verwacht het boekjaar af te sluiten met een bruto winst tussen 48 en 54 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!