Netflix wil Europa veroveren

De Amerikaanse online filmverhuurder Netflix wil dit jaar uitbreiden naar Europa. Dit blijkt uit vacatures die het bedrijf open heeft staan, zo schrijft Emerce online. Netflix zoekt onder meer Nederlands sprekende werknemers en een directeur marketing wereldwijd. Volgens anonieme bronnen is het bedrijf van plan om hoger management aan te nemen, die de plannen voor Europa moeten uitvoeren.

Het bedrijf lanceerde zijn filmdienst afgelopen herfst in Canada en verwacht later daar later dit jaar winst te draaien. In de vacatures wordt tevens gezocht naar mensen die online advertising voor verschillende landen uit willen zetten en managen. Deze mensen moeten vloeiend Nederlands, Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Portugees of Spaans spreken. Tevens zoekt Netflix specialisten die een schaalbaar en wereldwijd werkend betalingssysteem op kunnen zetten. 

Bij betreding van de Europese markt gaat Netflix ook in Europa de concurrentie aan met Amazon. De webwinkelreus kocjt begin dit jaar nog de aandelen die het nog niet had van Lovefilm, een Europese speler op de online markt voor filmverhuur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!