Verkoop digitale boeken stijgt fors

Amazon verkoopt meer digitale boeken dan papieren boeken. Dat schrijft Emerce op zijn site. Voor elke honderd papieren boeken, zowel hardcover als paperback, die bij Amazon over de toonbank gaan, worden er 105 digitale boeken voor de e-reader Kindle verkocht. Gratis boeken zijn hierbij niet meegeteld. De papieren titels waar geen digitale versie van is, zijn wel in de cijfers meegenomen.

In november 2007 introduceerde Amazon de eerste versie van de Kindle, waarna een flinke groei van digitale boekenverkoop ontstond. In juli 2010 werden er al meer digitale boeken verkocht dan hardcovers. Zes maanden later werden er meer digitale boeken gekocht dan paperbacks. Het jaar 2011 kent de snelste jaargroei in de afgelopen tien jaar als het aankomt op boekverkopen, zowel in boekaantallen als in dollars. Dit jaar verkocht Amazon drie keer zoveel digitale boeken dan het deed in dezelfde periode in 2010.

In de Amerikaanse Kindle-winkel worden 950 duizend boeken verkocht, hiervan kosten 790 duizend minder dan tien dollar. Daarnaast zijn er ook nog ‘miljoenen’ gratis boeken beschikbaar waar geen auteursrecht meer op rust.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!