Prijs vliegtickets verschilt flink

De prijs voor een vliegticket varieert continu. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond dat in de gids van juni wordt gepubliceerd. Consumenten die vroeg boeken maken kans op de goedkoopste tickets. Bestellen via een reisbureau of boekingssite is daarentegen veel duurder danhet bestellen van een ticket op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens de bond ontstaan er grote prijsverschillen doordat aanbieders van tickets zelf ook toeslagen bij de prijs rekenen, die ze reserveringskosten noemen of een ‘customer service fee’. Dat komt doordat luchtvaartmaatschappijen geen vergoedingen meer aan de tussenpersonen geven. Een vlucht in combinatie met een hotel kan volgens het onderzoek juist weer goedkoper zijn.

“De maatschappijen zelf delen de vluchten van tevoren virtueel in in verschillende prijsklassen, terwijl de stoelen identiek zijn”, aldus de bond. Dit wordt gedaan op basis van gegevens uit het verleden over hoe snel de vlucht doorgaans vol zit op een bepaald tijdstip en specifieke bestemming, waarbij de wetten van vraag en aanbod in werking treden. Tevens wordt gekeken naar de prijzen van andere maatschappijen en hebben ticketvoorwaarden invloed op de prijs: hoe meer flexibiliteit qua wijziging of annuleren, hoe hoger de prijs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!