Explosies in IKEA-vestigingen

De IKEA-vestiging in Son (bij Eindhoven) is gisteravond ontruimd door de politie nadat zich rond half acht een explosie had voorgedaan in een prullenbak buiten het pand. Ook in het Belgische Gent en in het Franse Lomme waren kleine explosies bij vestigingen van IKEA. Er raakten geen mensen gewond.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed tot drie uur vannacht onderzoek en trof geen verdachte zaken meer aan. Het woonwarenhuis gaat vandaag gewoon weer open. Politie en de leiding van het bedrijf voeren vandaag nogmaals overleg.

Het is niet de eerste keer dat IKEA doelwit is van dreigingen. Zo werden in maart 2009 alle winkels in Amsterdam-Zuidoost twee dagen gesloten nadat een vrouw vanuit Brussel belde met informatie over een mogelijke aanslag op onder meer IKEA Amsterdam.

In december 2002 had IKEA te maken met een soortgelijk voorval toen de IKEA-vestiging in Amsterdam een brief ontving waarin ene 'Carlos II' 250 duizend euro eiste, anders zouden in filialen van de Zweedse retailer in Amsterdam en Sliedrecht explosieven tot ontploffing worden gebracht. IKEA besloot daarop alle tien de vestigingen die het bedrijf toen in Nederland had te sluiten om ze te doorzoeken op bommen. In Sliedrecht en Amsterdam werden inderdaad bommen aangetroffen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!