Nokia sluit webwinkels

Nokia heeft zijn Nederlandse webwinkel gesloten. Dat schrijft Twinkle Magazine. De shop, die drie jaar geleden online ging, was vorige week voor het laatst open. Ook de webwinkelactiviteiten in Frankrijk, Spanje, Polen, Zweden en thuisland Finland heeft Nokia gestaakt.

Duidelijkheid over de reden voor de sluiting geeft Nokia zelf niet. Wel liet de telefoonbouwer weten dat het zijn online business richt op minder en grotere markten om een maximale efficiëntie te behouden in de verkoopactiviteiten. "In de landen waar Nokia van plan is om de online winkels te sluiten, wordt samen met de verkoopkanalen gezorgd dat consumenten de best mogelijke aankoopervaring blijven beleven. Dit geldt ook voor Nederland", aldus Nokia.

Bij opening van de Nederlandse webwinkel vreesden Nokia's distributeurs en resellers voor inkomstenverlies. Emile Baak, destijds directeur, stelde daarop 'dat het niet de bedoeling is grote volumes weg te pakken van anderen'. "Het is juist additioneel. Uit onderzoek blijkt dat een klein deel van de consumenten direct bij de fabrikant wil bestellen. Dat voelt beter, vinden ze."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!