Nieuwe haring in het land

De eerste Hollandse nieuwe is gistermiddag aangekomen in de haven van Scheveningen. Deze vangst wordt dinsdag geveild als het eerste vaatje haring, traditiegetrouw het begin van het nieuwe haringseizoen.

Verwacht wordt dat de haring dit jaar van hoge kwaliteit is. Na een goed voorjaar met veel zon zit er veel plankton in het water. Veel plankton betekent veel voedsel en dus vettere haringen.

Van de 200 miljoen geproduceerde maatjesharingen eten de Nederlanders er 85 miljoen, blijkt uit recente cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. Daarvan wordt zestig procent gekocht aan de kar of in de winkel. Bijna een op de drie Nederlanders koopt weleens een harinkje en dat aantal groeit, aldus GfK.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!