'E-commerce markt stijgt tot 1,4 biljoen dollar'

De wereldwijde webwinkelmarkt zal in 2015 naar schatting 1,4 biljoen dollar omvatten. De komende vier jaar zal de omzet via e-commerce jaarlijks met 13,5 procent groeien. Dat zegt het economische onderzoeksbureau Cisco System. Het bureau sprak met 32 internationale e-tailers over de prioriteiten, de processen en de complexiteiten van de online verkoop.

Daaruit blijkt dat e-tailers zich ten eerste af moeten vragen in welke landen of regio’s ze willen verkopen. Retailers moeten daarbij rekening houden met de verbindingsmogelijkheden, leveringsdiensten en betalingssystemen in het land. Bovendien moet er gekeken worden naar de bestaande e-commerce. “Dit is de beste indicator van potentieel online succes”, luidt het verslag.

E-tailers moeten tevens overwegen in hoeverre en op welke manier ze zich gaan aanpassen aan de lokale smaak. Cisco stelt dat kernfuncties, zoals branding, technologieplatforms en sitenavigatie het best beheerd kunnen worden vanuit de hoofdzetel van de retailer. Taken als het beheren van leveringscontracten, betalingsovereenkomsten en online merchandising en marketing kunnen daarentegen het best op lokaal niveau plaatsvinden.

Het bureau meent dat het uitbreiden op internationaal niveau voor hoofdpijn kan zorgen, maar die wordt overtroffen door de potentiële winst. Cisco schat dat de VS, Groot Brittannië en Japan in 2015 goed zijn voor 53 procent van de e-commerce, maar geeft ook aan dat de online markt in landen als Spanje, Brazilië, China, Rusland en Mexico jaarlijks met 26 procent zal groeien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!