Boekhandel Selexyz in het nauw

Boekhandelketen Selexyz verkeert in financiële nood. De winkelformule kreeg onlangs een aantal dagen geen boeken geleverd van leverancier Centraal Boekhuis, omdat niet verzekerd was dat deze betaald zouden worden. Dat meldt dagblad De Limburger vrijdag.

De directie van de boekhandelaar heeft de organisatie opgeroepen uiterst voorzichtig te zijn met de bestellingen. Voorraden moeten zo laag mogelijk worden gehouden en er wordt aangedrongen om zoveel mogelijk courante en commerciële titels in de winkels te hebben liggen, aldus De Limburger. Voorts is leveranciers verzocht coulant te zijn bij het terugnemen van partijen boeken die niet goed verkopen.

De berichtgeving komt niet compleet uit de lucht vallen. In mei werd al een reorganisatie aangekondigd waarbij tien procent van de ruim vierhonderd medewerkers zouden moeten afvloeien. Een aantal weken later volgde het nieuws dat het Centraal Boekhuis al enkele dagen geen boeken meer leverde, omdat betaalgaranties ontbraken. Volgens De Limburger heeft Selexyz ondertussen een voorlopig akkoord over een nieuwe kredietlimiet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!