M-commerce groeit flink in VS

De mobiele retailbestedingen in de Verenigde Staten komen volgend jaar uit op tien miljard dollar. Forrester Research verwacht dat m-commerce in 2012 goed is voor drie procent van de totale Amerikaanse online verkopen. In 2016 zal dit omzetaandeel op zeven procent uitkomen.

Het onderzoeksbureau publiceerde vrijdag het rapport ‘Mobile Commerce Forecast: 2011 To 2016'. Uit een grafiek die weblog Techcrunch naar aanleiding van het rapport heeft gepubliceerd, blijkt dat de procentuele groei van m-commerce met de jaren afneemt. Tussen 2011 en 2016 is deze groei gemiddeld 39 procent. In 2010 bedroegen de mobiele consumentenbestedingen drie miljard dollar.

Dit jaar zullen deze bestedingen uitkomen op zes miljard dollar, om uiteindelijk door te groeien naar tien miljard dollar in 2012. Het onderzoeksbureau en de weblog laten allebei weten dat m-commerce in 2016 goed is voor ‘slechts’ zeven procent van alle e-commerce. Het marktaandeel van het mobiele kanaal is fors kleiner dan in eerste instantie werd verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!