‘Bevoorrading winkels in binnenstad moet schoner’

Het bevoorraden van winkels in binnensteden moet efficiënter en milieuvriendelijker worden. Dat hebben diverse partijen in de regio Rotterdam, zoals de Stadsregio Rotterdam, de gemeenten en het bedrijfsleven, afgesproken.

Hiermee is Rotterdam de eerste regio in Nederland waar de maatregelen op deze schaal tot stand komen, meldt het Rotterdamse gemeenteraadslid Jeannette Baljeu. “Ik vind ze van groot belang, omdat efficiënte distributie een voorwaarde is voor het goed functioneren van stedelijke gebieden en omdat we tegelijk moeten proberen de milieubelasting door bevoorrading zo beperkt mogelijk te houden.”

De maatregelen die worden genomen zijn onder meer het opzetten van distributiecentra waar alle goederen bestemd voor binnensteden worden gebundeld en in één keer met een ‘schone’ wagen op elektriciteit of aardgas naar de winkel in de binnenstad worden gebracht. Een andere maatregel is dat winkeliers, vervoerders en gemeenten afspreken om aan één zijde van de weg te laden en te lossen en de motor tijdens dit werk uit te schakelen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!