Samenwerking Foursquare en American Express

Foursquare gaat gebruikers die hun American Express creditcard aan hun Foursquare-account koppelen kortingen geven op lokale deals wanneer zij inchecken. De samenwerking is al getest gedurende het Amerikaanse congres South by South West en wordt nu breder uitgerold in de Verenigde Staten.

Wanneer een gebruiker zijn American Express gebruikt bij bijvoorbeeld een Sports Authority vestiging ontvangt hij automatisch twintig tot vijftig dollar korting op een aankoop, wanneer hij daar is ingecheckt met Foursquare. Ook H&M en enkele restaurants worden in de samenwerking opgenomen.

Foursquare ontvangt volgens The New York Times geen deel van de omzet. Het wordt gezien als een extra dienst. Voordeel is wel dat gebruikers Foursquare nu waarschijnlijk meer gebruiken om voordeel uit hun check-in te halen.

American Express lanceerde twee maanden geleden nog een eigen mobiele kortingsapp voor de iPhone. Hiermee krijgt de gebruiker van American Express, afhankelijk van de locatie, verschillende aanbiedingen en kortingen aangeboden. Deze app is een mobiele variant van het al bestaande online platform American Express Avenue. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!