Visa wil snel contactloos betalen introduceren

Visa denkt op korte termijn contactloos betalen te kunnen introduceren in Nederlandse winkels. De Amerikaanse creditcardmaatschappij ziet voor de nieuwe betaalmethode eventueel een samenwerking weggelegd met de OV-chipkaart, liet directeur Michiel Wielhouwer van Visa donderdag weten tijdens het congres 'Toekomst van het Betalingsverkeer' in Amsterdam.

De consument toetst bij contactloos betalen geen pincode meer in, maar houdt slechts zijn betaalkaart of mobiele telefoon tegen een kaartlezer aan. Op dezelfde wijze zoals de OV-chipkaart werkt. Volgens Visa is dit het juiste moment voor introductie van het concept, omdat de benodigde apparatuur voor contactloos betalen in Nederland is geïnstalleerd.

Van de Nederlandse betaalautomaten is 94 procent al geschikt voor de internationaal gangbare EMV-chip. Die vervangt in het kader van het 'nieuwe pinnen' de oude pintechnologie, waarbij de kaart door een sleuf moet worden gehaald. De EMV-chip zit al in alle Visa-betaalpassen.

ABN Amro rondde onlangs een eerste proef af in de eigen bedrijfskantine, ‘met succes’. Na de zomer gaat de bank verder met testen onder het eigen personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!