Van Heelsbergen eist boedel Hans Textiel op

Hans van Heelsbergen, eigenaar van de onlangs bankroet verklaarde winkelketen Hans Textiel, heeft zich in de positie van schuldeiser proberen te nestelen. Moederconcern Body Textiel, dat eveneens in handen is van Van Heelsbergen, liet tot drie weken voor het faillissement pandrechten vestigen op vorderingen, voorraden en de inventaris van Hans Textiel. Zo laat curator Jeroen Princen in zijn eerste verslag weten.

Princen zegt de pandrechten nog niet te erkennen. De curator onderzoekt eerst de rechtsgeldigheid. Wanneer de rechten toch worden erkend, ontvangt Van Heelsbergen via het moederconcern onder anderen de opbrengsten van de verkoop van de voorraad uit 63 winkels en een boedelbijdrage van drie ton. De kans hierop wordt echter onwaarschijnlijk geacht, aangezien het verboden is om in aanloop naar een faillissement geld aan een onderneming te onttrekken en zo andere schuldeisers te benadelen.

Volgens het verslag zijn er nog 245 schuldeisers die samen recht hebben op zo’n 1,85 miljoen euro. De belastingdienst moet nog ruim twee ton van de keten ontvangen, maar dat bedrag zal naar verwachting nog oplopen door de omzetbelasting over de eerste drie maanden van 2011.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!