Action in handen investeerder 3i

Investeringsfonds 3i heeft een meerderheidsbelang verworven in non foodketen Action. De nieuwe eigenaar mikt met de discounter op internationale groei. Voorts is Ronald van der Mark, oud cfo van Maxeda, benoemd als bestuursvoorzitter.

Aan de hand van 3i moet de formule zowel in Nederland als internationaal een groeispurt gaan maken. De financiële slagracht van de investeringspartij moet daarbij helpen. Action telt momenteel 250 filialen in Nederland, België en Duitsland.

Volgens branchekenners ervaren warenhuizen als HEMA en Blokker concurrentiedruk van de Nederlandse formule, die zijn oorsprong heeft in Noord-Holland. Action verandert het aanbod wekelijks met minimaal honderd artikelen. Hiermee lokt de keten vaker consumenten naar haar winkels.

3i stelt zijn onder de indruk te zijn van de prestaties van de oprichters (Gerardus en Bartholomeus Deen en Robert Wagemaker). Ook wordt de voortdurende groei geprijst.

De ondernemersraad en de vakbonden zijn intussen geïnformeerd over de ophanden zijnde deal. Voor de overname is toestemming van de Europese mededingingsautoriteit nodig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!