Winkelier baalt van smartphonegebruik

Veel Amsterdamse retailers kijken klanten die met een smartphone prijzen van producten vergelijken het liefst de winkel uit. In veel gevallen proberen de winkeliers een stokje te steken voor het gebruik van dergelijke telefoons, zo meldt Het Parool.

Van de Amsterdamse winkeliers reageert 36 procent negatief, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Amsterdam en Hogeschool Windesheim Zwolle waarbij testpersonen met een smartphone binnenstapten bij 45 winkels van nationale ketens. Twintig procent van de retailers probeerde het gebruik van de telefoon zelfs te verbieden, in en enkel geval werd een testpersoon de winkel uitgezet met het argument dat ze geen foto’s mogen maken.

Thomas Adelaar van Hogeschhool Windesheim vindt dat winkeliers klanten met smartphones juist moeten helpen, als onderdeel van hun service. “Winkeliers weten niet wat gebruikers met hun smartphone doen. Misschien prijzen de winkel juist aan of mailen ze een paar foto’s van schoenen naar vrienden met de vraag of zij die mooi vinden. Gebruik van een smartphone kan ook ten goede zijn van de winkelier.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!