Amazon richt pijlen op Europa

Amazon opent binnenkort een nieuw fulfilmentcentrum in het Britse Rugeley. Dat bericht Twinkle Magazine op zijn site. De gigant, die wereldwijd actief is, richt zijn pijlen nadrukkelijk op Europa. Aan het eind van dit jaar wil het bedrijf daar achttien centra operatief hebben.

“Vanaf het nieuwe fulfilmentcentrum in Engeland gaat Amazon orders leveren aan webshoppers uit Groot-Brittannië, continentaal Europa, maar ook uit andere delen van de wereld”, aldus vice president operations Arthur Valdez. In het centrum zullen negenhonderd mensen aan het werk gaan. In het Schotse Dunfermline zal voor de jaarwisseling nog een centrum openen en in het nabijgelegen Edingburgh wordt een klantenservicecentrum geopend.

Met een nieuw, uniform Amazon Europe Marketplaces Account, die geldt voor alle Europese landensites van Media Markt, kunnen verkopers het platform gemakkelijk bezoeken. Ook zoekt de gigant naar verkooppartners in Europese landen waarin het nog niet zelf actief is.

Business Insider wijst erop dat Amazon veel vertrouwen lijkt te hebben in de toekomst, maar de komende tijd wel veel kosten zal maken. Eerder was dat al reden voor een koersdaling van het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!