Lichte omzetdaling voor Primera

Winkelketen Primera zag in het tweede kwartaal van 2011 haar omzet licht dalen met twee procent. De daling zat met name in de segmenten loterijen en tijdschriften.

Met het speerassortiment werd juist positieve resultaten geboekt. Zo zorgde extra aandacht voor boeken (acht procent), cartridges (veertien procent), kantoorartikelen (vier procent) en cadeaukaarten (114 procent) voor groeicijfers.

"Moederdag en Vaderdag zijn steeds belangrijkere cadeaumomenten. We zien dit vooral bij cadeaukaarten en boeken", aldus assortimentsmanager Joost Bakker. Ook dit jaar hebben deze cadeaumomenten bijgedragen aan een flinke groei. De totale tabakomzet steeg licht met drie procent voor shag en één procent voor sigaren. De verkoop van sigaretten bleef gelijk.

Het assortiment tijdschriften kwam bij Primera onder druk te staan en liet een daling zien van één procent. Met de Zomerpasactie van Sanoma probeert de keten tijdens de zomer dit resultaat weer recht te trekken en vast te houden. De totaalgroep loterijen laat een daling zien van zes procent ten opzichte van vorig jaar, waarin hoge Jackpotstanden zorgden voor enorme omzettoename.

Primera verwacht dat haar resultaten in het tweede half jaar weer zullen toenemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!