'McDonald's Rusland is een supermarkt'

McDonald's heeft in Rusland voor de rechtbank geëist te worden behandeld als supermarkt in plaats van restaurant. Dat schrijft Distrifood online. De Russische fiscus wilde de fastfoodketen bijna een verdubbeling van de belasting opleggen, omdat het de hamburgerketen zag als een restaurant.

Afgevaardigden van de Amerikanen hebben een stokje gestoken voor de belastingverhoging en betoogden voor de rechter dat McDonald's veel meer lijkt op een supermarkt dan op een restaurant. Aan het eind van een juridische strijd gaf de rechter aan dat de Russische belastingdienst de fastfoodketen inderdaad moest aanmerken als 'voedingsdistributeur'. Met name omdat de producten die McDonald's verkoopt meestal zijn verpakt, wat eerder de stijl van een supermarkt is, dan van een restaurant.

Naar verwachting zullen meer fastfoodzaken in Rusland zich op deze uitspraak beroepen, wat flinke financiële gevolgen heeft. McDonald's hoeft nu slechts tien procent belasting over haar winst te betalen, in plaats van achttien procent. In Rusland heeft McDonald's 276 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!