Online dj-winkel groeit de Benelux uit

De onlinewinkel in dj-apparatuur Bax-shop.nl loopt na acht jaar van uitbreiding aan tegen de grenzen van groei binnen de Benelux. Dat vertelt eigenaar Jochanan Bax in Het Financieele Dagblad. De onderneming krijgt ruim vijfhonderd bestellingen per dag. "Mijn grootste motivatie is de groei van het bedrijf."

Bax begon het bedrijf als tiener samen met zijn broer op een zolderverdieping. De dj-apparatuur die de jongens van hun zakgeld hadden gekocht, verhuurden ze bedrijfsmatig als ze ze zelf niet nodig hadden. "Ik deed het puur om het geleerde in de praktijk te brengen", aldus Bax, die op dat moment small business- en retailmanagement studeerde in Rotterdam.

Het bedrijf heeft inmiddels zeventig medewerkers in dienst en behaalde het afgelopen jaar een omzet van twintig miljoen euro. Onlangs kocht de ondernemer voor drie miljoen euro een nieuw pand aan in Goes, waar een nieuwe winkel en een groter magazijn worden ingericht.

Rek in groei ziet Bax voor de toekomst vooral buiten de Benelux in landen als Duitsland, Oostenrijk of in Scandinavië. Daarnaast wil het bedrijf in de breedte groeien en proberen nieuwe doelgroepen, zoals de zakelijke tak, aan te boren. De fysieke winkel moet een muziekpaleis worden en verwachtingen van klanten verwezenlijken. "Het is vooral een uithangbord voor de webwinkel", aldus Bax.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!