Borders verdwijnt uit straatbeeld

De Amerikaanse boekenketen Borders verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld. De boekhandel vroeg dit voorjaar om uitstel van betaling, maar slaagde er niet in een definitief bankroet te vermijden. De rechtbank van New York heeft de bedrijven Hilco Merchant Resources en Gordon Brothers Group aangesteld als verantwoordelijke instanties voor de verkoop van roerend en onroerend goed van de boekenketen, zo schrijft Internet Retailer.

Eerder dit jaar zocht Borders bescherming onder het zogenaamde Chapter 11, nadat het bedrijf in de problemen was geraakt door concurrentie van e-boeken en de online verkoop van boeken. De boekenketen sloot toen al van honderden winkels de deuren, maar vond geen geschikte overnamekandidaat.

"We hebben hard gewerkt om dit te vermijden, maar de snel veranderende boekenindustrie,de e-reader revolutie en de turbulente economie hebben ons helaas gebracht waar we nu zijn", aldus topman Mike Edwars in een verklaring. “Miljoenen mensen hebben hier nieuwe boeken, muziek of films ontdekt en daar heeft iedereen bij Borders aan meegewerkt. We zijn trots op de rol die we hebben gespeeld in het dagelijks leven van onze klanten.” 

Hilco en Gordon zulen de resterende filialen van de keten vanaf deze week gaan sluiten. Eind september gaat de laatste winkel van Borders dicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!