Gigantische prijsverschillen in Europese supermarkten

De prijzen in supermarkten van verschillende Europese landen kunnen wel driehonderd procent van elkaar afwijken. Dat schrijft vergelijkingssite Yenom.nl.

Onderzoekers hebben de aanbiedingsprijzen van producten als cola, vaatwastabletten, paprika en ijsjes in veertien verschillende landen vergeleken. Hieruit kwamen enorme prijsverschillen. Zo blijkt een 1,5 liter fles Coca Cola in Polen 0,57 eurocent, terwijl de prijs in Nederland op 1,17 euro ligt. In Denemarken moet men zelfs een bedrag van 2,28 euro neerleggen.

In Nederland ben je voor vaatwastabletten ruim veertig procent goedkoper uit dan in Italië. Ook voor een Magnum ijsje kan je beter Nederland aandoen (4,98 euro per liter; ongeveer 8 ijsjes), dan België  (8,38 euro) en Italië (8,69 euro).

Yenom.nl is op deze prijsverschillen ingesprongen door een ‘vakantie supermarkt bespaartest’ te lanceren. Consumenten kunnen aangeven wat ze mee willen nemen op reis en wat hun vakantiebestemming is. De test laat vervolgens zien welke producten men beter van huis uit mee kan nemen, en hoeveel er op de boodschappen bespaard kan worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!