Tekort aan condooms dreigt

Er dreigt een tekort aan condooms in Britse drogisterijen. Het moederbedrijf van onder meer Durex, Reckitt Benckiser heeft ruzie met zijn belangrijkste Indiase latexleverancier. Dit meningsverschil lijkt grote gevolgen te hebben voor de bevoorrading van winkels.

Durex beheert veertig procent van de condoommarkt. De helft van zijn condooms is afkomstig van het Indiase TTK. Zij produceren jaarlijks 1,3 miljard voorbehoedsmiddelen voor Durex. De ruzie escaleerde in juni voor de rechter in Londen. Reckitt Benckiser wilde TTK via deze weg dwingen de productie en levering van de condooms te hervatten. De rechtbank wees deze claim af  en verwees de partijen door naar de Indiase rechter. Durex bekijkt momenteel zijn opties.

Durex Nederland is niet bang voor een tekort in ons land. "Wij hebben op tijd voldoende voorraad binnen gehaald om uit de problemen te blijven." Ook zijn zij niet bang voor een eventueel tekort op de lange termijn. "Het hangt er echter wel vanaf hoe lang dit conflict gaat duren", aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!