Werkomstandigheden fabriek H&M zorgelijk

Medewerkers in fabrieken van H&M en Puma lijken steeds vaker de dupe te zijn van de zogenoemde ‘fainting disease’. Vorige week vielen er zo’n vijftig medewerkers flauw in een fabriek in Cambodja, waar kleding voor Puma wordt gemaakt. Een week eerder werden zo’n honderd arbeiders in een Cambodjaanse fabriek waar H&M kleding wordt gemaakt eveneens onwel. In juni werden daar driehonderd productiemedewerkers in het ziekenhuis opgenomen.

Cambodja haalt zo’n drie miljard dollar van haar inkomsten uit de kledingindustrie. De industrie groeide het afgelopen jaar dankzij de productie van merken als Marks & Spencer, H&M, Puma en Inditex, met dertig procent.

"De fabrieken van deze merken staan midden in de zon en de ventilatoren werken amper", vertelt Chea Mony, voorzitter van de Free Trade Union of Workers, de grootste onafhankelijke vakbond in Cambodja. "Door al het stof en chemicaliën in de lucht kunnen mensen moeilijk ademen, de chemische geur maakt ze duizelig en veroorzaakt hoofdpijn.”

Chea Mony schat dat er sinds januari van dit jaar al 1.200 werknemers in fabrieken onwel zijn geworden. H&M is een onderzoek gestart en laat weten dat de incidenten een 'hoge prioriteit' hebben. Ook Puma reageert bezorgd op de berichten.'"We erkennen dat de situatie voor arbeiders in Cambodjaanse fabrieken algemeen problematisch is”, aldus het sportmerk. Puma overweegt nu maaltijden voor de fabriekswerkers in Huey Chuen te gaan verzorgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!