Straffen winkelier 'volstrekt verkeerd signaal'

Retailers die een boete ontvangen wegens het online plaatsen van foto’s en filmpjes van dieven kunnen op steun rekenen van de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg noemt het uitdelen van boetes aan mensen die criminelen aan de digitale schandpaal nagelen ‘een volstrekt verkeerd signaal.’

“Inbrekers schenden moedwillig de privacy door je woning of winkel overhoop te halen”, aldus Van Toorenburg. “En dan zou je als slachtoffer en torenhoge boete krijgen als je de beelden daarvan op internet plaatst? Dat is een volstrekt verkeerd signaal.”

Ook de PvdA en de PVV zijn fel tegen de nieuwe plannen gekant. PvdA'er Jeroen Recourt vindt het juist goed dat burgers de politie helpen bij het opsporen van verdachten. De signalen vanuit de Tweede Kamer zijn slecht nieuws voor Cpb-voorzitter Jacob Kohnstamm. Kohnstamm wil door middel van de hoge boetes ‘afdwingen dat de privacy van verdachten wordt beschermd’. Van Toorenburg heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) inmiddels om opheldering over de nieuwe wet gevraagd.

Eerder: Boete voor online bewakingsbeelden

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!