Leger des Heils geeft onbruikbare kleding nieuw leven

Het Leger des Heil gaat van onbruikbare kleding nieuwe vezels en uiteindelijk nieuwe kledingstukken produceren. Het Leger des Heils streeft er naar om kleding te produceren die volledig bestaat uit vezels van oude mode-items.

Nu is dat vrijwel onmogelijk omdat de kwaliteit zelden zo goed is als het origineel. "We zijn nog niet zo ver, om kleding te kunnen maken van alleen gebruikt katoen, maar we komen steeds dichterbij”, aldus directeur Robert Paul Fennema. “Het produceren van katoen is niet alleen zeer kostbaar, maar tevens zeer milieuvervuilend. Wereldwijd filosofeert men al jaren over het recyclen van gebruikte kleding, maar Nederland is nu de eerste die het ook echt gaat oppakken.”

Door middel van samenwerkingen met ondernemingen als Economic Development Board Almere en Texperium in Haaksbergen, kan het Leger des Heils de afgedragen kledingstukken recyclen tot grove vezels, garen en stof. Samen met zelfstandige ontwerpers gaat de organisatie vervolgens nieuwe kledingstukken produceren. "Onze 50|50 winkels, voor verantwoorde kledingmerken, zijn een mogelijke afzetmarkt," zegt Kramer. "Maar misschien gaat het wel zo goed, dat we ook stoffen, of kledingstukken kunnen aanbieden aan modebedrijven."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!