'Prijzenoorlog tabletmarkt op komst'

Er staat een prijzenoorlog op uitbreken binnen de tabletmarkt. Daarover zijn verschillende anonieme bronnen het eens, zo schrijft DigiTimes online. Vanaf eind september zullen tabletcomputers volgens hen drastisch in prijs worden verlaagd.

Voor veel fabrikanten, die dachten mee te profiteren van het succes van Apple's iPad, vallen de cijfers behoorlijk tegen. Om het verlies te beperken en de grote winkelvoorraden van de hand te doen, zien verschillende partijen zich genoodzaakt op korte termijn prijsverlagingen door te voeren. Een prijzenoorlog lijkt hierdoor onvermijdelijk.

"De meeste niet-Apple producenten presteren minder goed dan verwacht", aldus een van de bronnen. "Asustek, die relatief goede resultaten boekt, verscheepte in de periode tussen mei en juli 700 duizend tablets. Dit terwijl er feitelijk maar 500 duizend tablets zijn verkocht."

Naast de verwachte eerste strijd eind september, is de kans op een prijzenoorlog voorafgaande aan de feestdagen groot. Volgens sommige bronnen zou de gemiddelde prijs van een tablet dan uitkomen op 350 dollar. In de daaropvolgende maanden zou de prijs van het apparaat zelfs nog verder kunnen dalen naar gemiddeld driehonderd dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!