Topman Starbucks komt in opstand

Howard Schultz, bestuursvoorzitter van Starbucks, heeft zijn collega’s opgeroepen geen geld meer te doneren aan de campagnes van de Amerikaanse politieke partijen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Schultz wil druk uitoefenen op de politici om eindelijk werk te maken van het nog steeds groeiende begrotingstekort.

“Pas als de president en de leden van het Congres een sluitend plan voorleggen over de schuldenproblematiek, kunnen de betalingen worden hervat”, schrijft Schultz in zijn mailoproep. Het bericht was onder meer gericht aan bestuursvoorzitters Duncan Niederauer van beursbedrijf NYSE Euronext en aan ceo Bob Greifeld van schermenbeurs Nasdaq, die op hun beurt de mail doorstuurden aan bedrijven die bij hen een notering hebben.

Begin deze maand bereikten Democraten en Republikeinen pas op het allerlaatste moment een akkoord over de verhoging van het schuldplafond. Hoewel hiermee een crisis werd voorkomen, verloor de VS ook het hoogste oordeel van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Naast Schultz sprak ook superbelegger Warren Buffett deze week zijn onvrede uit over de politiek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!