Selexyz wacht tweede reorganisatie

Boekhandelsketen Selexyz moet stevig saneren. Dat is de conclusie van financieel adviesbureau Grant Thornton na een onderzoek, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het bureau werd door de raad van commissarissen van Selexyz in de arm genomen nadat huisbankier ABN AMRO ingrepen eiste.

De keten ziet, door een tanende belangstelling bij de consument, de winkelafzet stagneren en vindt onvoldoende compensatie in de online verkoop. Eind mei werd een personeelreductie in gang gezet, waarbij 44 banen werden geschrapt. Het bedrijf moet echter een stap verder gaan en heeft besloten tot een tweede reorganisatie die het hoofdkantoor in Houten raakt.

Algemeen directeur Matthijs van der Lely wil nog niet inhoudelijk reageren op de bevindingen van Grant Thornton. “Er is een conceptnotitie uitgebracht waarover de directie eerst met commissarissen zal spreken”, aldus de topman. Volgens Van der Lely behoeft de onderneming geen additionele financiering. “We voeren goed overleg met ABN Amro. De bank denkt positief mee over onze toekomst.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!